Friday, August 29

Kursus Oh! Kursus....





26.08.08 - 28.08.08.


Kursus kat Agensi Pencegahan Rasuah Malaysia (MACA)

Kursus 3 hari dgn NIOSH bwh Kementerian Pelajaran Malaysia. Wah! byk benda baru yg aku belajar. Nmpk mudah nmpk senang tp nak melaksanakn..ada payah skit..kalu ditambah dgn karenah staff, kerjasama & kos mungkin akan mengambil masa skit rr..memandangkn benda ni kira baru jugak..mm..kena lah berusaha! chayok2!! mintak2 sekolah aku tak la d check oleh pihak tertentu buat masa nih kalu tak...kantoi la.. kalu nak check pun tungu la aku abis kan dulu buat keje nih!! wei!!! bakal pening lah aku nih... nak kena buat byk arahan..byk penstrukturan semula la..nak kena buat labeling balik..kira nak kena buat post mortem balik rr! wei...byk keje nih wei....tp harap2 dpt kerjasama dgn sume staff lab yg lain. kalu tak menangis la aku..
ckp psl hal masa kat kursus aritu mmg besh! dpt jumpa kengkwn baru dr sekolah lain dr kl & sgor. sume pun muka2 baru. jumpa jugak dgn kwn2 yg sama lapor diri setahun yg lps..mm...rupa2nya genap lah setahun kitorg keje krjn ni..27hb..thn lps kitog bjumpa kat kelantan thn ni plak kat kl jer..tp aku mmg tension tol la dgn kl nih! ee..bole la plak time ni ada raptai merdeka! abis 1 kl ni JAM teruks!!! aku ni sampai kat jln duta tu 10:30 tau!! kursus tu start 8:30 gilerssssss tol! gelabah gaks la aku! siap cilok2 jln ntah mna2 ntah janji smpai...last2..ikut jln parlimen terus ke jln duta..mcm nak muntah dok lelama sgt dlm keters! nasib baik pg tu aku sempat bwk bekal mkn dlm keter..tp tercekik jugakla sbb tak der air.. tgk org2 sebelah keter sume dah pegang henset bgtau ofis la kot dtg lmbt...tp yg bagusnya penceramah lg dtg lmbt dr aku!!! dia pun stuck dlm jam gaks! dia smpai jam 11. hehehehe..selamat aku..ok lah tak nak citer pnjg la..just nak ingatkan diri pd tarikh ni aku gi kursus...

Friday, August 22

Giler lah! kat MAHA nih!!!







Giiiilllllleeerrrssss!!!! mmg giler!! bg org yg suka benda2 gini MAHA ni mmg tmptnya! bg aku MAHA ni 1 kejayaan...patutlah org berpusu2 gi sini.. oleh sbb 2thn lps aku tak tingin nak gi so nilah 1st time aku gi! aku mcm beser, gi dgn hubby aku je.. idup KAMI ni berdua je le.. anak pun lom ada lg kan...(InsyaAllah...someday)...mm..citer pasal MAHA ni..hubby aku siap amik cuti lg..semata2 nak gi MAHA! nak tau apa dia MAHA! mmg x rugi lah dia cuti! mmg MAHA lah!!!! ha! excited nih! aku plak sbb smlm jaga exam PTK kat VI stengah ari je...ptg tu bole la nak gi mna2...kan..(excuse me! bukan ponteng eh..) pastu dari jam 3 smpai 7 KAMI kat sana..kejap je tuh! tu pun tak sume tmpt gi...just gi kat HALL A-D je. Ladang ke apa ke..sume tu tak gi lg! mm..x tau la sempat gi ke tak..kalu tak sempat, maknanya kenalah tungu 2 thn lg! Wah! bg aku mmg perancangan utk MAHA ni BAGUIH! (thumbs up!) tmpat strategik. parking no problem! siap bg tmpt rehat lg tuh..1 dewan! pastu paling aku suka sbb air conditioning! itu paling besh! hihi.. mcm2 kemudahan disediakan..!byk+besaw! surau selesa. tmpt mkn x pyh ckp! tak singgah mkn, tp mkn sample je dah cukup mengenyangkn! tp kalu nk mkn gak..mmg baaaaaanyak sgt stall2 dia!! the whole lobi area tu tmpt mkn dia!! pilih saje...yg tak penah dgr pun ada! tinggal cuba je! psl exhibition yg ada kat hall2 nih..mmg kita as a malaysian ni mmg patut sgt2 bbangga..b4 ni kita tak nmpk.. achievement rkyt kita nih! asyik nmpk psl negara org lain jer! tp kalu kita gi MAHA ni kita akan nmpk kesungguhan, kejayaan usahawan2 malaysia terutama MELAYU! saper kata melayu malas...???? x weh! mmg betul la..."9 drpd 10 pendapatan datangnya dari perniagaan..." (betul ke aku tulih nih)bg org yg mmg minat hal2 bisnes (cuma xder kesemptn + modal + usaha & sokongn moral x cukup lg) mmg benda ni mmg very3 interesting! (jap! nak berangan jap!!) (oh! Fooo)
dan lg 1, bila dtg kat MAHA ni br kita tau bhw, byk dah usahawan2 kita ni dah anta produk ke overseas tau! ada tu kita tak penah dgr pun jenama dia..tp kat sana (overseas) dah famous..aku ada test 1 produk mknn ni.. fillet ikan patin.. ( in english ikan patin dipangil BASA) mmg besh! ikan dia tak tepu mcm salmon just nice..rasa dia bila mkn relax je..mmg sgt sesuai buat fish fillet! mm..aku apa lg..beli 1 la..huhu!! hubby aku siap confuse nak beli produk yg mna1 lg tuh!! last2 beli 2 jenis..BASA nugget marinated & BASA lemon and herbs.lps ni bole la plak buat BASA & CHIPS!! huwah!! mm..ada lg 1 produk yg menarik minat aku..smoke beef, chicken apa ntah dan sausag dia..tak mcm produk tempatan besser... daging dia bole dimkn terus sbb dah masak! just sediakn roti ke, croissant ke, pastu + mayo & salad..mmm..yum!!! bole mkn dah tak pyh nak idup api ke..microwave ke..dan paling aku puas ati sbb tak rasa was2 bila mkn sbb HALAL... murah pun murah! sbb lom masuk pasaraya besaw2 lg..bygkan aku beli 4 pack just RM10 je!! wah!!! kalu citer bab2 mkn ni aku mmg excited skit...aku suka explore..

kiranya smlm aku habiskan less than 100 bucks la..tp byk jugak bwk balik!
kerepek 3 packs = rm10
seasoning sauce 1 jar = rm10
samosa & friends 3 packs = rm10
bebola sotong hot & spicy 2 packs = rm (tak ingat)
BASA's product = rm8.99 each
kopi anggerik (kata coffee lover kan..) = rm3
dragonfruit jam 1 jar = rm5
smoke beef & friends 4 packs = rm10
dah lain2...tak hingat la beli apa dah..ekekek..
itu br beli mknn! lom lg beli pokok ke..apa ker..agaknya kalu aku ni gile pokok..abis la 1 MAHA tu aku borong! hehehe...

ni gmbr motor elektrik. Made in Mesia. paling jauh 100km/j. caj min 1 jam max 6 jam. Price RM14,500.00

masa ni kat HALL B. International Hall. Kat area Australia Tour. Bila la agaksnya aku dpt gi sana eh??

tomato2 yg sihat dan segar!!! menggunakan teknologi terkini

salah 1 produk yg aku beli mm...sedap! mudah! yummy! murah!!

pokok2 orkid yg cantik2 dan segar2!! Eee...geram gaks tgk orkid2 nih!

bergmbr kat pokok bonsai yg berharga RM20,00.00!!!! peh!! tak dpt beli ni woi! amik gmbr je le..

KEMAS pun join MAHA gaks ler..tingat masa kat tganu dulu...besh je masa tu..

bila tgk sign board ni tingat masa zaman study2 dulu kat Shah Alam...Mmm...bukan rezqi aku la nak keje dlm bidang nih..

tgk2 kepeks...last2 terbeli...nasib baik murah + sedap..

masa ni kat elevator HALL D. tgk lah baper rrrramai org dtg kat MAHA ni! ini ari keje nih! kalu weekd tak tau la cmner...

Wednesday, August 20

Proud To Be His Lover..

Mmm...dgn bersesuaiannya tajuk dan citer yg nak aku kongsikn..Ceh! intro yg ntah apa2.. Tp citer beno nih! mm..arini (20 Ogos 2008) hubby aku ada Majlis Anugerah Perkhidmatan Cemerlang 2007 kat Puspanitapuri Presint10, Putrajaya. Dia adalah salah sorg penerima anugerah tu..setelah berusaha bekerja selama 5 thn ni, inilah pertama kali dia dpt pengitirafan. Mmg sgt2 berbanggalah aku sbg isteri dia. Nilah antara pic2 yg dia dah snap spnjg majlis tu berlangsung...

ok! ni plak video semasa hubby aku amik sijil tu..

video

nilah plak sijil yg dia dpt tuh!! huwahhhhh!!!...

Dgn adanya sijil ni bermakna kenalah keje dgn lebih keras lg!!! tp bila la plak masa aku dpt anugerah mcm hubby aku jugak...ntah la..yg aku dgr2...kalu kat sekolah aku tu..cikgu2 je dpt anugerah gini...staff sekolah..tak penah dpt plak...hampeh la kalu betul citer yg aku dgr nih!!


pics & video by : KODAK M853
*sepnjg mjlis berlangsung aku tak der...keje...so, i wonder...saper yg amik video hubby aku nih?? mm...

Monday, August 18

Ida's Wedding Reception & Hang Out On Sunday August 17,2008

Mmm...bgn tido terlalu lmbt pg nih!! jam 9!! (bole??) mm...kalu kat Jengka ni dh kena jerkah dek mak mertua aku dah nih! mm.. mau tak..semlm gi picnic smpai balik je terus capek! smpai kan agenda tgk bunga api pun dibatalkan...sbb terlalu penat! tp...agenda arini kena gak diteruskan...adik badik aku & mak aku dah b- pagi2 lg balik kg..abah aku tak gi...dia keje!
tghri tu dlm jam 1 KAMI b- ke Kompleks Tabung Haji kat KJ sbb kenduri yg aku nak gi ni kat sana...Mmm...lmbt gaks KAMI smpai sana but stil ramai org lg tuh! tp pengantin xder! tunggu punya tunggu...rupa2nya..pengantin gi tukar baju..kata pengantin pompuan..tak thn mekap tebal..rimas..mm..sempat gaks le snap gmbr derang..wlaupun bukan dlm pakaian pengantin..


pengantin pompuan ni staff hubby aku. yg comeynya...pengantin pompuannya kecikkk je...husband dia bagai teddy bear..kata hubby aku untunglah suami dia bole dukung ida selalu! hehehe...tp suka tgk derang sbb 2 2 ada lesung pipit..comey jer..

abis kat kenduri tu..sbb dah alang2 smpai area tu hubby aku ajak gi OU.. dia kata dia tak penah gi sana...mmg betul pun.. gi lah sana jenjln abiskan masa..last2 penat bjln tp tak beli apa pun..

just beli jars & a couples of books je..pastu ingat nak dinner terus..

so..since KAMI x penah mkn @ CHILI's together, masuk la..tp full house plak..so kena tunggu a few minutes for our turn..nasib baik tak la lama sgt..tp aku just order burger je..hubby aku yg order lamb..mm..mmg besh! sbb hubby aku try the medium..mm..like a tiger la plak kan...

aku plak oleh sbb tghri td dah mkn byk+berat, mkn burger pun tak abis..last2 suro waiter pack to bwk balik...

mm..tp mmg la..OU ni kalu weekend mcm sardin..dulu aku selalu gak gi sini bila time lunch jumaat je..jenjln..dgn ofismate..yelah dulu dekat je nak gi..ofis pun kat uptown tu! skrg ni..nak gi sana mcm menjauh la plak kan..ok lah...kiranya..weekend aku ni mmg mcm memenatkan..tak rehat2..tp besh!!! full of excitement!! luv my mush!!

pics by : KODAK M853

Picnic On Saturday August 16, 2008

Syuuuhh! Tak henti lg kuar jenjln...minggu ni pun tak stay kat umah! Mak & abah aku pun dah mula bising..asyik kuar jer..tp mcm mingu ni patutnya sunday aku kena balik kg mak aku kat N9 ada kenduri sambut poser. tp sbb dah awal2 dlm jadual KAMI dah cdg nak gi kenduri kawin staff hubby aku.mm..so tak balik le kg..saturday tu bole la nak gi picnic. huhu! so..confirm la saturday gi picnic...Yay! gi picnic kat mna lg..kat SG TEKALA la!!!! dah lama tak gi ni! last skali gi thn lps la rasanya..tp kali ni kitorg gi dgn preparation! Siap bwk brg bagai...tp tak susah sbb beg besau ada!! hehe..
so mlm friday tu aku & adik aku kitorg gi YUMMIE! (kdai pbekal kek & roti) kat Bangi beli bhn nak buat cupcakes..mm..dia nak buat banana muffin! besh rr!! balik je..pick up hubby aku kitorg gi pasar borong sgor beli mknn basah..mm..rasa2nya nak buat ayam percik & sotong bakar!! 4 BBQ...bagusnya hubby aku ptg tu dah beli siap2 jaring besi 4 BBQ tu! so mlm tu KAMI beli arang etc..
mlm tu jugak balik dr pasar, aku buat mise-en-place. aku masak nasi goreng, siap bhn utk meehoon grg, nasi putih, marinated sotong, banana muffin dah siap (bau sedap + wangi lg tuh!!), sardines, pencicah etc..mm..mmg buat smpai ttido...esok..bgn pepagi..sepatutnya bgn jam 6 tp ttido after jam bunyi..huhu..tp tak lewat pun la..jam 7 kan..tp nak masak pun cuma tingal meehon grg. yg lain tingal nak panaskan ajer.. dah siap2 sume..adik2 pun aku dah kejutkan..kitorg b- dlm jam 8++. mm..smpai je kat sana..nasib baik org tak ramai lg! almaklumlah kan school holiday dah start..kalu lmbt x besh r! sbg dpt tmpt yg x strategik lg mbosankn!!!! huhu!! mm..smpai je tapak kitorg suker, apa lg! time 2 bukak lucky bag bukan lucky pot tau! mm..

Mmm..rupa2nya byk gak mknn & brg2 yg kitorg pack mlm td tuh! siap sumer laaa...mmm..time to hidupkan api to bakar ayam & bakat sotong..(sori, gmbr sotong tak smpat nak snap sbb dah abis mkn br perasan sotong dah abis..) hubby aku ni pun dah siap la dia punya getah, lighter, parang & kekayu skit..(dia bwk sume ni sbb br blajar hidupkn api dgn cepat dr TVIQ). mmg jd lah!!
so..hidup je api terus kitorg masak air (bwk air dr umah) dan bakar ayam!!! pastu apa lg!! makan dulu baru lah lps tu adik2 aku ni buat xtvt yg derang suka!!!!

mm...dah puas mandi2, gelak2, makan2, relax2, tangkap ikan sungai kecik2, siap tido2 lg tu..
pastu siap adik aku yg paling bongsu tu kena gigit pacat kat kaki lg tuh! tp kitorg biar je..sbb pacat kan hisap darah kotor dlm badan..


so..mjelang ptg tu dlm jam 5 cmtu kitorg pack2 brg..bersiap nak balik...kuar dr sg tekala tu kitorg ada gak singgah2 kat tepi jln tu amik gmbr..view cantik..sbb br lps ujan..

pics by : KODAK M853

Tuesday, August 12

MAHA & FIREWORKS!!

HEY! GENG! JGN LUPA TUK DTG BRAMAI2 KE MAHA & PERTANDINGAN BUNGA API ANTARABANGSA STARTING 12 OGOS 2008 NI. KALU NAK DTG TU MAKE SURE DTG AWAL SBB KALU IKUT HISTORY THN2 LPS JLN MMG PADAT + SUSAH PARKING! TP THN NI DGR CITER PARKING DAH DISEDIAKAN TINGGAL NAK GUNA DGN SEBAIKNYA JE..SO KALU DTG KE PUTRAJAYA TU LETAKLAH KETE ANDA SUMER KAT PARK & RIDE PUTRAJAYA OK!! HEY! DON'T MISS IT!! MCM KAT PUTRAJAYA NI SETIAP HARI SELASA & JUMAAT ADA PASAR TANI! SO MEH LE RERAMAI DTG SINI SBB PASAR TANI DIA BESH!
P/S ; ada x mcm org buat promo??hihi..

THE SANTAI & ENJOYABLE WEEKEND!!

Weee!!! So penat la balik dr Melaka jenjln. Mm..menghabiskan ujung minggu dgn xtvt yg santai bersama dgn org tercinta mmg besh!! Wlaupun sbnrnya bg org lain beser je ..tp bg aku (kami) ianya sesuatu yg subjektif kalau nak citer psl keseronokan. Kalu byk xtvt pun tp x mgggunaknnya sebaiknya x la besh jugak kan.. bg aku asalkan kita rasa enjoy.. tak der rasa 1 xtvt pun x berbaloi itu dah kira BESH!!! So…meh! Aku nk citer psl weekend aku minggu lps..( 9-8-08 – 10-8-08)… mm.. at 1st ianya bukanlah 1 percutian yg dirancang..itu pun sbb kwn aku masa di KEMAS Terengganu dulu kawin. Ala..bukan jauh now! Tampin je.

Balik je dr kenduri tu, ada lah byk gerai2 yg bukak kt tepi2 jln tu. mcm2 la jual..hubby aku ni siap pull over sbb nak beli smthing..tgk2 last2 beli rambutan gading..

So, alang2 dah gi sana…my hubby ajak gi round Melaka. Then aku rasa drpd sesaje round2..lebih baik la stay kat sana. Bole gak rehat2..yelah b4 ni kalu gi Melaka just round2 je..kalu nak mkn beriya2 tu tak der la..mm…
nk jadikn citer..sminggu jugak kitorg surf kat tenet cari hotel yg ala2 beser2 ni.. tp bila call sume kata dh fully booked. Mm..apsal agaknya..nak kata school holiday, lom lg!mm..so kitorg gamble je gi sana. Kalu ada bilik, stay la… kalu tak balik sini balik rr..
so, pencarian pun bermula. Cari punya cari..mmg betoi! Hamper sume hotel PENUH! Kalu ada pun kat area BANDA HILIR payah nk cr parking sbb kalu kat TOWN ni AHAD pun kena byr parking…1 jam RM0.60..kalu dah 1 hari 1 mlm byr parking…jenuh..asyik nak kena toreh kad jele..lg 1, nk cari parking pun susah gak.. mm..nasib kitorg ni ada bw list hotel. Cari
la hotel..JUMPA! kat Jln Semabok. Mm..itupun sbb ada org reject…REZQI kitorg la…

Nama Hotel : Semabok Inn
Jenis bilik : Superior Queen
Price : RM 89 + Breakfast


mm..murah kan..siap breakfast lg..hotel dia tak le 2 3 4 5 bintang ..tp as long nak stay kat situ kejap..mmg comfortable..so..after rehat2..check-in, kitorg gi town jap gi CARREFOUR nak beli toiletteries.. (Ha! 1 je..don’t aspect much la..hotel ni tak sediakn toiletteries mcm shower bath, shampoo, toothpaste etc BUT stil ada bg towel) tp b4 nk smpai CARREFOUR tu ada plak paip pecah kat2 c2! Memula dr jauh nmpk mcm water fountain bila dkt rupa2nya itu??!! Haha! Apa lg..ramai la manusia2 yg sibuk nak amik gmbr termasuklah hubby aku ni! Bukan apa..kunun2 ala2 mcm KARAM SIGH WALIA la …..

so after beli2 benda2 tu..kitorg gi minum ptg kat IPOH WHITE COFFEE. Hihihihi..mmg klakar..
pegi Melaka tp minum kat c2 tp sbb mcm besh je nak rasa kan..hubby aku plak mcm tringin je masuk kedai kopi tu tp mmg besh rr..hubby aku ni siap + order lg tuh! Kalu u alls x penah gi lg….gi lah try..mmg besh!! X rugi…buat apa nak banggakan STARBUCK or COFFEEBEAN ke..as kita ni org mesia..gi leh local kedai kopi! Kopi ni lg besh dr tu tau! Tp kalu nak compare..bg aku sedap lg IPOH WHITE COFFEE ni drpd KLUANG STATION. Kopi dia wangi and more licin. And compare to KLUANG STATION's bun…bun kat sini lebih sedap! Kat sini kitorg order Old Taste Ipoh White Coffee + Garlic Bread (homemade) + Dumpling but so sori sbb aku dah lupa la bape hengget kena byr aritu tp confirm below RM20!

Mm…rasa kopi dia terasa smpai kitorg nak dinner mlm tuh! Sblh mlm tu plak kitorg dinner kat Umbai. Of course famous ikan bakar is there! People pun tahu la…tp apa yg people tak tau… there are 2 tmpt mkn kt Umbai ni! 1 ialah kat tmpt lama and the new 1 named

PERKAMPUNGAN IKAN TERAPUNG UMBAI. Mm..actually kitorg pun tak tau yg mna sedap. Tp sbb masa OTW ke sana aku tny local people the way nak gi sana. Dan diorg suggest mkn kat tmpt baru sbb penjual yg tmpt lama tu dah pindh ke sana and tmpt lama diisi oleh org baru. So..luckily lah aku tny diorg..so dpt la merasa the original ikan bakar from umbai!!mm..kitorg mkn kat NAKHODA SEAFOOD..

mmg besh!! tp paling aku tak leh lupa menu SEPAHAT MASAK BLACK PEPPER SAUCE! mm.. mmg terangkat lah! kalu dah order menu tu tak pyh dah nak order pencicah yg lain...sedapnya! smpai tak bole lupalah! so, dinner kali ni kitorg santap ni..

Sup Cendawan + Sayur Campur Umbai + Sotong Goreng Tepong + Sepahat Masak Black Pepper Sauce + Siakap Bakar + Siakap Goreng 3 Rasa + Lime Juice. Total RM 55.30. Ok kan? mm..
sesekali mkn besar tp mknnya 2 org je..(itu mentedarah nmanya). Kitorg tak mkn nasi pun mlm tu just ratah2 je lauk2 yg dipesan. tp kenyang nya...rasa mcm seminggu ni taknak mkn seafood dah la..smpai hubby aku pun kena dok lepaks2 kat tepi jeti tu rehat2kan perut yg dah 'mbesar'..huhuhu

balik je dr dinner tu mmg kitorg tak gi mna dah..perut pun dah penuh..mata pun mestilah dah berat kan..balik je ke hotel terus mandi & hv a cup of MILO and Zzzzzzzzz....sampai esok pagi bgn pun dah jam 9..hihi..lewat sih! tp sbb tringat kan ada voucher breakfast,

cepat2 kitorg bersiap dan turun ke bwh..mm..mmg tak rugi lah.. ingatkn bfast dia mcm poy2 je tp sangkaan aku meleset! besh rr.. bfast ada mee goreng + kuey teow + nasi goreng + sausage + baked beans + set of bread & butter + strawberry jems dan paling besh! TEH TARIK!! huhu...tak sia2 la stay kat hotel yg tak bertaraf 5 star ni! tp kalu 5 star pun tak besh sbb tak dpt menikmati suasana ala2 sederhana gitu.. lps dah penuhkan perut2 kitorg ni..balik semula ke bilik pack2 beg and check-out! sbb byk lg tmpt kitorg nak gi kali ni..start with...

PERIGI HANG TUAH ha! kalu gi melaka singgahlah kejap ke perigi ni sbb Hang Tuah kan part of our history..kay sini bole la tau skit2 psl dia sbb ada board yg citer kan psl dia. yg ntah2 kita tak tau b4 nih! Kadar masuk : FREE. Location : Kg Duyung

TAMAN BUAYA MELAKA Kat dlm ni ada byk jenis2 buaya yg ntah2 kita tak penah dgr b4 nih! tp AWAS! jgn sesekali bg buaya ni naik hangin..tembok dia bukannya tinggi sgt..kat dlm tmn ni gaks ada pertunjukn kuda (kalu nbasib kita baik ada la) kalu tak der..bole gi ke kandang kuda tgk2..ada gaks kat dlm ni KERETAPI RAKSASA (RM2), RUMAH HANTU (RM2) DAN CERMIN MISTERI (RM2). Kalu diikut mmg klaka masuk rumah2 ni..sbb ala2 kekg skit..tp as long kita jenjln dgn si dia..besh r... Kadar masuk : RM5 Location : Ayer Keroh

MUZIUM LEBAH SEDUNIA mm..apa yg nak dikata dgn muzium ni eh! masih perlu diperbaiki sbb tak rupa muzium tp ok la. bab info mmg class. sume jenis lebah and tebuan mcm ada la kot. byk..real plak tuh! tp telah diawet. nak yg hidup pny, pun ada. nak beli mknn berasaskan lebah pun ada.. jom!!!! Kadar masuk : FREE Location : Ayer Keroh

dkt2 dgn MUZIUM LEBAH SEDUNIA tu adalah MINI MALAYSIA. br je bergmbr kat situ..tgk2 byrn masuk RM12 for Malaysian each + Camera RM 3. tmptnya tak ler besau mna..dr luar pun bole nmpk dlm..kalu ada persembhn ke apa ke..rasa berbaloi gaks tp mcm tak der papper pun..so hubby aku kata tak berbaloi..mm..so..CHOW la dr situ.........terus gi lunch kat medan selera mkn NASI AYAM..(kalu nasfarra ni mesti dia bengang bila aku sebut mkn nasi ayam..) hehehe...pastu bila perut dah kenyang...smbung lg tuh! kali ni kitorg gi ZOO MELAKA plak..

mmm...mg besh! utk info, zoo melaka ni adalah zoo ke2 terbesar kat mesia nih..weh!!! jenuh nak berjln keliling zoo ni tgk 'kengkwn' kita2 nih!! tp berbaloi sbb masuk zoo murah. Cuma RM7 per person. kitorg masuk dr jam 3 smpai tutup lah zoo ni jam 6! rasa nk tercabut lah kaki ni! tp ok...dlm zoo ni ada byk kemudahan. ada surau, restaurant..tandas pun byk lg bersih. ha! psl restaurant..sempat gaks la kau gi minum ptg kat situ..hehehe..Nama restaurant tu De'Pelican Restaurant. Kitorg order Kopi ais + roti bakar + fries. Kalu nk mkn fastfood pun ada gaks..mcm beser la..A&W!

mm..menyedari hari dah hampir senja, lps kuar je dr zoo kitorg rehat2 jap and CHOW! balik semula ke Putrajaya..Adios Melaka...

pics by : KODAK M853 on August 9 & 10, 2008..

Saturday, August 9

Pasar Tani 08.08.08

ada certain words yg dah hilang eh!

Weh! mlm td gi psr tani dgn adik aku or some people called it pasar mlm..kat sini mmg besh! Memula tu mmg takder niat pun nak gi tp tetiber la plak tingin sgt nak minum kat KOPI O SATU..mm...stiap kali ada psr tani ni ada je lori ni..tp mmg tak rugi beli air dia sbb mmg besh! Besh & Kaw! try nak ajak hubby tp rasa mcm malas nk nyusahkn dia since arini dia balik keje lmbt buat OT..so, ajak la lil sis aku. dia apa lg..bila dgr je psr tani mmg nak ikut sesgt aku tau mesti dia kepingin KOPI O SATU. wlaupun dah jam 9 nk jugak la gi..tp kat sini stil happening lg dah jam 10++ pun. mm..lps je parkin kitorg mcm berlari2 anak ke lori tu sbb kalu lmbt skit je mmg lori tu chow la.. nasib baik sempat kan..kitorg pun order la.. NO. 2! pegh!
bayangkan..; a cup of ais kopi + lil cup of air gula + lil cup of kopi pekat + full cup of susu segar...
mm...mmg cool la..rasa dia! bcoz aku ni coffee lover(wlaupun tak baper baik utk kesihatan), tp mmg shioks la dpt rasa gini..
pas dpt je air tu dah blank tak tau nak gi beli hape. so, jln je le. mlm tu kitorg beli kopok lekor & murtabak & sate (itu pun 10 cucuk je). pastu singgah mkn jap kat char corner..yummy!! wani mkn char kuey teow aku plak mkn mee goreng udang. tp tak abis pun sbb dah puas hati dpt kopi..hehe..pas je jenjln around psr tani tp tak beli apa2 pun. last kali rasa mcm nk amik gmbr..so snap la bbaper keping..siap cook char2 kuey teow tu reramai interframe suruh amik gmbr derang..maybe derang ingat kitorg ni reporter haper...hehehe..sori la bro..just letak pics u alls dlm blog gua je le..tp aku respect la dgn all peniaga kat sini sbb derang sumer mesti WAJIB pakai topi, t-shirt & apron psr tani. so kira mcm derang punya uniform la plak aku tgk..hehe..tp kemas & bersih. balik je dr psr tani singgah SHELL isi minyak full tank coz besok nak stay kat melaka!!
aiyay MALACCA..!! HERE WE COME!!

here's some pics yg kitorg snap (buat je muka tebal masa ni amik gmbr) ;


pisc by : N6500s

+ CARI CERITA SAYA + ~❤✿¸.•*¨`*•..¸✿❤

ACCIDENT (2) AT HOME (3) BIRTHDAY (3) EDIT BLOG (7) GAMIN HILL (10) HANTARAN (2) HOLIDAY (5) IKATAN (13) IN LAW STORY (4) INFO SHARING (6) JAHAT (2) KISAH FAMILI (19) KISAH KAMI (18) KUCING (1) KURSUS (3) LYRICS (21) MENU (18) NATURE (2) NEW YEAR (3) PATRIOTIK (5) PETS (3) RAMADHAN (7) RAWATAN (2) RAYA (11) SAHABAT (12) SALOON (2) SHOPIN (10) TAKZIAH (1) TV (2) WAYANG (14) WORK PLACE (5)