Friday, December 31

TERAKHIR.....

Arini ari last bg thn 2010. terasa tenang je arini. xkusut mcm thn2 yg lps. mayb sbb dpt cuti a day b4 new yer kot.. TQ PM!! tp smlm agak kelam kabut gak kat sekolah nk siapkan lab b4 nk guna utk sesi persekolahan thn 2011. tp xler sekelam kabut kat ofis. geng2 ofis kata kena ada sorg stand by sebelah telefon sbb parents call tny cmner dgn esok (arini ) ada ari orientasi utk form 1 ke x? i think sekolah should ada mesin penjawap telefon dlm keadaan cmnilah! hihi..mcm ala2 kita call bank tu. [tekan 1 utk orientasi : tekan 2 utk tingkatan 2 : etc ]

hah! apa nak tulis...

oh! td tghri aku masak for lunch..al-maklumlah... dh 2 3 bln cmtu serangan MALAS MASAK telah dtg... kalu msk pon yg ringan2 mcm fries, nugget, burger etc cmtu lah....

lg pon cuti arini jumaat..xkan nk lunch kat luar kot kan... ada masa lah katakan...

aku masak lauk AYAM MASAK LEMAK + KACANG PJNG GORENG UDANG GERAGAU

hubby yg g pasar [mcm beserlah tugas rasminya itu..hihi]

balik2 je umah dia complaint kata... " arini ayam sekor 19.50! giler tol mahal! "

pegh!!!!!!! giler tol...dlm hati aku lah..terus je bela2 ayam tu tgk2 xder la besar pon ayam..mcm beser yg selalu dia pilihkan... mahal tol!

aku pon katalah ke dia... " kalu cmni baik mkn luar je.. save skit. [dlm hati ada niat lain tu.. hihi]

u ols bayangkan..

ayam sekor - 19.80
ubi kentang - 2.80
kacang pnjg + serai - ntah bape ntah..lupa lak nk tny [huhu..]

wlaupon utk berkali2 mkn..tp agak mahal la berbanding 2 3 bln lps! eeeee... geram! kalu kita g mkn luar,

nasi ayam - rm4
teh o ais - rm1.30
total - rm5.30

nasi goreng - rm5
nescafe ais - rm2
total - rm7

kalau mkn nasi berlauk kat medan selera serdang pulak,

nasi + ayam msk lemak + kcg pnjg goreng - rm5
air teh o ais / honeydew / keladi / etc - rm1
total - rm 6

eh..byk lak contoh.. hihi.. tp tol la..pasar skrg ni mahal! itu lom kita nk berhempas pulas nk masak dlm dapur tu! kalu kat kedai....kita tinggal pilih je kan.. mkn dhle b2 je!

mahalllllllllll................. mahal................................

mm...so, utk bebelan ari terakhir 2010 ni kesimpulannya, xkira barang apa sumernya naik harga!!! tension lah pulak tetiber kan....

baik aku mkn je kat luar! sesekali mkn kat umah.... mkn kat luar plak tu dpt naik vespa dgn hubby.. dok rapat2 dgn hubby.. hahahaa..gatai nurul azrin nih!

- END -

Thursday, December 30

Kemenangan Milik Kita - Malaysia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


MALAYSIA BOLEH!!!!!!!!!

kita menang agreget 4 -2 ketika menentang Indonesia~~~ yahoooooo!!!!! moga2 ni jadi kebangkitan bola sepak negara kita ni. dh berapa lama xmerasa se EXCITED cmni tau......

anyway : Congratulations Malaysia Team!!! dan TERIMA KASIHHH!!!!!!!!

p/s : tetiber tingat ke ARWAH MOKHTAR DAHARI. Semoga dia di tempatkan di kalangan mereka yg soleh.. aminnn...~~ Kita sedekah Al-Fatihah yer.. sob sob


Wednesday, December 29

Kak Limah Punya Hal

Pelik lah tajuk film terbaru Mamat Khalid ni. HANTU KAK LIMAH BALIK RUMAH. Bagi aku lah pelik bg org lain tu aku xtahu la..

So, citer psl kak limah ni.......

KAMI try mendptkn tiket film ni tp pnylah susah! panggung asek penoooh je! fed up aku! Memula g abis..2nd g pon sama...last2 beli tiket film Gullivan's Travel jelah. N, as KAMI xpenah tgk 3D so kali ni oleh sbb ada, bole la try tgk kan...

komen tgk 3D Gullivan's Travel : aku rs lebih baik tgk citer ni yg beser pny. xyah 3D pon ok dah sbb 3D ni mcm sesuai tgk film animasi/katun je. sbb bila film live cmni xder impak sgt. cuma rs mcm tgk pic drpd digital kamera. kalu animasi/ katun tu ada la rasa bila benda terbang2.. jatuh ke.. apa ke kan... so, yg lom tgk film GT, tgk yg beser je eh.. (hihiihihihihhih...........)

oh! balik ke Kak Limah.. [ huhu..]
last bila abis tgk Gt, KAMI ke kaunter try ada x citer kak limah tu. n, FORTUNATELYYYYYY!! ADA KO! wlaupon xdpt dok tgk2 panggung tp ok la stil dok blkg lg.

komen film HKLBR : film best ok! telo2 perak kola kangso tu ada.. lawak mcm film zombi kg pisang. cuma aku rs ending dia xbape kemas~~~ tp stil ENJOYYYY SGT tgk citer ni~~~

Johan Raja Lawak : best!!!! mmg lawak lah di tu!!!


Dah Nak Dekat Abis 2010 Lah.......

Wehhhh!! dh nk abis tahun dh ni... harapan xtercapai2 lg lak tuh! hadoiyaiii... org dok sebok2 nk berazam baru bagai lah apa ..aku xder pon.. sedey~~ (patut ke sedih?)

Thursday, December 23

extra Jahit Mulut Tu

Sambung entry jahit mulut tu bole..?? hihi..sikit je nk tambah

1 of my fren sudah pon block aka terhadkan pembaca dia. rupanya itu kesahnya (kamu tau siapa kamu) tp kan kawan, jgn layankan org2 mcm gitu.

sukalah nk tulis apa kan...?

blog kita kan.. mcm ko ckp, kalu xnk baca ke apa ke.. blah! (tol2! aku setuju!)

tp bagus gak la ko block kan blog ko. at least bule tau sape2 je baca kan... mcm aku ni tulis2 blog pon bukan ada org nk baca pon. baper kerat je. cuma aku ni giler nk tulis blog. syok sendiri.. hahaha... ekceli lebih kepada luahan rasa hati je kan...

da ~~

Berangan Skit Bolehkan...~~

comelkan pinafore dress ni???!! harap sgt2 dpt buat 1yg ala2 cmni... then buleh lah berbangga aku yg jahit sendri ok!!

Wednesday, December 22

Jahit Mulut Tu!!

Aku agak excited nk citer mcm2. bukan bermaksud utk menunjuk2 sbb ada org kata tulis blog ni sbb tujuan itu tp aku xpernah terfikir pon ok! aku rasa org yg ckp cmtu mgkin jeles kot~ + giler! hahahahha....

oh ya! kembali kepada tujuan asal entry kali ni. yay!!! 2 mingu lps aku dpt mesin jahit! walaupon harga murah + function xder la kemain bykkkkk. ada yg basic2 pon ok dah. org hadiahkan pon dh bersyukurrr sgt2. at least masih lg berjenama SINGER.. hihi~~ kira untung dah kan...

tp ada masalah lain pulak.... tempat nk menjahitnya xder. berangan nk menjahitnya punyalah menguunongg!

akhirnya memujuk hubby cari meja utk letak mesin jahit ku itu dan YAY!!! sekali lagi apabila menjelang esok, meja itu akan dihantar ke rumah!!! yay!! suka! suka!

dptlah menjahit pinafore... baju kurong,... seluar tidur... jahit apron.... hihi... (adakah kelakar berangan aku ni? tidakkan... memula kita berangan lah yg simple2 dulu..nnt bila dah expert, barulah berangan yg besaRRR punya..kan!!!??

da~~

Alhamdulillah Syukurr~~

Kadang2, sesuatu yg berlaku ada hikmahnya. setelah 4++ thn berkahwin, byk rintangan berlaku between us. mcm apa yg berlaku beberapa mingu yg lps. hopefully tidak akan berlaku lagi. oh! tidak! tidak! tidak! tidak! selama ini aku tidak membuka mulutku ttpi entry kali ni aku just nk share je.

tp apa2 hal yg berlaku tu mbuatkn hubungan kami suami isteri semakin akrab + makin saling lebih memahami. mujurlah tidak apa yg buruk berlaku.

mm.. kalu ikutkan mingu ni kami pergi bercoti ke tempat yg xdpt2 gak pergi. setiap kali adaaaaaa je halangan nk pergi.

mungkin lom rezqi. tp insyaAllah, tahun depan kami akan usahakan dgn cara terbaek utk pergi ke tempat itu. sehingga itu, SECRETOOOOO dulu nama tmpat itu. yelah, walaupon bukan lah jauh bebenorr... tp halangan utk ke tempat itu sgt terasa ok!!


Perlilah Tuh!!

arini EL. hubby pon. ptg kitorg kuar g amcorp mall utk cari heli. then g tesco puchong (hubby's fav shopin place ever! hahahahaha!) OTW balik tu riang rianya sbb dpr mengopak $ hubby dgn berbelanja sakan main pilih brg + baju + mknn + etc yg aku suka + xsuka! daaa..

dlm kete pasang SINAR FM. kuarlah plak lagu mende jiwang2 karat bertajuk 'JANGAN PISAHKAN ' dalam bait2 lagu tu ada la bunyi gini...

kita...bagai kumbang dan bunga, hatiku pasti hatimu jua... (dgn bangganya aku mengkarokkan diri nyanyi lagu tu then hubby gelak gila kuat2!!!!)

dia siap tukar lirik... katanya.......

" kita...bagai kumbang dan sepokok bunga... (CAITTTT!!!!!!)

nmpknya dia telah mengibaratkan diriku sepokok bunga ok!!!!!!

ok! fine..taulah bini dia ni berbadan agak besaWW... bule la plak perli2 cmtu!!!?? what the heck!!!
but then pndai lah plak nk jaga hati kata, sepokok bunga lagi bagus drpd sebatang bunga thereby bila byk bunga lagilah wangi...

SUDAHLAH!! nk jaga hati kununnnnnnnn.......


Reality Show Best!

Br je lps tgk Giulianna & Bill. Suka sgt tgk citer tuh selain the kardashians. xtau nape tp besh layan.

Tuesday, December 14

Baru Di Antara KAMI








Dia baru di antara KAMI. Mmg agak ganjil bila dia ada kat umah tp KAMI sgt mengalu-alukan kedatangan dia. Bila dh renung byk2 kali...agak comel rupanya dia.

so V, SELAMAT DATANG~~~


















this is V.















muka puas ati dpt V


Friday, November 12

Chinese Food Lagi !

Mlm td cOba lg resepi baru! yeyeahhh! sudah 2 mlm berturut2 msk mskn cina... hebat NURUL AZRIN! hahahaha... k lah, mls nk tulis byk2 juz nk share pic ke korg je k!

silalah menjamu mata ye!



+Kam Heong Chicken +


Thursday, November 11

PercObaan Pertamaku

nak bgtau la ke korg yg mlm td aku mencOba resepi baru. aku xpenah masak lauk ni..so kira baru lah kan.. tp kat luar tu byk je jual..hihi..

so, tgk je lah pic ye... hadapp






Buttered Squid (Creamy)

catatan : sedap.. tp terSALTY skit.. sepatutnya resepi ni guna susu cair tp aku guna full cream milk. kalu guna susu cair tu creamy2 manis skit la kot...lg sedap la.. tp xper..jgn mengalah! lps ni cOba lg utk dptkn hasil TERRRBAEKK!!








Buttered Squid (Dry)

catatan : hubby suka versi kering ni! katanya masyukkkkk.... nk buat pon senang tp aku ttp pilih yg berkuah sbb layan creamy ala2 soup g2!









Steam Kembong Fillet With Chilie Sambal

catatan : sedap.. cuma kalu dpt ikan yg lg best tu lg masyukkkkk lah mknnya kan.. ekceli resepi sama je mcm wat sambal ikan goreng bezanya cuma present nya je. + ikan tu di steam kan dan dlm sambal tu ada ikan bilis... tu je~~



















Sunday, November 7

P.Ramlee @ Channel 555 Astro

Sangat sedih nonton dokumentari ni. giler kejam org dlm industri seni ni! smpaikan di saat2 kejatuhannya dia cuma mkn nasi lauk telur je...
semua karya2 dia direject bagai!!

dh meninggal barulah dia dpt mcm2 gelaran...

TAN SRI P.RAMLEE

betul2 LAGENDA!!!!!

p/s : kenapakah kat mesia ni org dh mati/meniggal baru nk amik tindakan/ bg pujian/gelaran??? masa hayatnya xder plak diangkat??!! bila dh xder br terasa kehilangan!! kenapakahhhhh????!!!!!!!! benci!!!!!!!!!





Cerita Cuti Pada Deepavali

xder apa yg special pon menjelang Deepavali ni. cuti dihabaiskan dgn dok kat umah smbil melayan tv, PS2, DVD etc.

on Deepavali aku ke kedai gunting rambut aka salon. soh oti amoi kasi trim skit ini rambut ala2 boob. tp sudahnya, ntah apa menggila meroyan menggian.. si amoi td sudah kerat gua pny rambut smpai takat bawah telinga sikitt je. ceh! mmg lah jadi boob nya tp alahai.... sayanggggg sekali rambutku... udahlah aku ni agak gemuks + rambut paras gini . sudah gaya ntah apa2...

oh! cukup merungut. apa yg jadi tinggalkan saja! esok2 rambutku tumbuh kembali.. tp masih GERAM!!!! [dah terkena...jahat budak jahat]

hari ni [ lps deepavali ] , tghri b4 zohor sudah keluar rumah pergi mengukur jalan PUDU. cari apa? hubby tgh menggila dgn VESPA la pulak.... cari lah kedai yg telah dia survey thru tenet. setelah CUMA melihat2... [cait!] tp impiannya mahukan vespa itu! 1 ari nnt katanya~~~

lps itu bergerak lah kami ke TESCO puchong yg mna sedia maklum tmpt beser aku bshopping brg dapur. ntah kenapa?! padahal cr4@alamanda dekat je...tp kami lebih suka TESCO puchong ni...

sementelah [pegh! bahasa!] ..apa lg, carilah hadiah bedday utk MARIA! [siapa maria??] dialah LABMATE aku... 7.11 adalah bedday dia! HEY! Maria! HAPPY BIRTHDAY KAWAN!

huh! penatlah mata ni... chow! nk tido~~~

Tuesday, November 2

Jalan- Jalan Dgn Parents


Sonok lah! smlm dpt balik awal sbb amik pay slip + anta dokumen bagai kat Kementerian. so, ptg tu mak sms ke abah kata nk banje mcD. bawak adik skali. tp masalahnya adik keje ptg stat jam 5. so, xdpt la join. tp b4 tu aku mmg dh ajak abah g pi minum ptg kat Oldtown @alamanda.

lps minum ptg, jln2 keliling alamanda dgn abah & mak yg mna susah kan bila kita dh besaw2 + dh kawin ni nk wat. (xtvt yg sgt kurindui.....) - tetiber sedih...

pastu masuk cr4 sbb mak kta nk cari legging (mak pon nk legging??? hihihi...) al kata msuk cr4, lain dicari...lain lah dibeli! hahaha...

sudahnya dekat jam 9 baru sedar hari dh mlm (pnylah bsunggoh bjln kan..)

b4 nk byr parking, tjumpa plak booth mekap2. stop lg. abah plak tetiber hilang...

rupa2nya abah belikan kitorg ice cream baskin robin...hahahahaha... comel sgt!!! dhla perisa strawberry! sweeeetttt lah abah ku




abah dan mak aku!!





abah baru balik dr beli ice cream. comelll~~~




Sunday @ MIECC

last sunday g teman hubby buat demo kat MIECC. katanya~~~

dari pagi jam 10 til 5pm cmtu la baru abis benda alah tu! cait! penat lah teman org ni kan??!! tp hadap je la

ekceli ada mcm indoor game la selit2 sempena GOLF TOURNAMENT~

aku ni xbape minat martial arts, nasib baek ada futsal. bole la nk layan..

so, kwn2 sekalian... (ada ke??) kat bwh ni pic2 yg sempat lah aku snap tgk la kalu sudi~~




pemain futsal bgambr kenangan dgn timbalan menteri KBS - ini adalah team yg masuk final. team apa ntah. tp yg pasti team baju merah VS team vest kuning. ala2 mcm final piala malaysia aritu kan... dan yg begitu kebetulan, team baju merah menang plak tu! hadoiiiiii...





aku bgambar kunun2 kat salah 1 booth/pameran yg dlm hall MIECC tu..




ATV ni rupanya mahal gak eh... tp mcm syok je tgk budak2 lelaki ni naik round2 keliling hall




abang dgn buat demo kecil-kecilan.. (hihihi...) ms ni crowd dh ada tp sensei besaWW lom smpai lg... yg ad ni lah dok berlatih..




hubby dgn anak2 sensei besaWW





kat area KBS wat pameran/tournament bagai... mcm2 ada. futsal, mindsport, ATV, soft dart





poster



p/s : menunggu pny psl, mkn pon xbape nk layan sgt. last2 perout pon masuk hangin. jam6 baru dpt lunch! [bole???] jadi sbb kunun2 majok... apa lg..kasi POWW lah hubby mkn kat Carl's Jr..
hahahaha... hadappppp

Friday, October 29

CREAMY CREAMY

Pegh!! sudah byk ari aku mkn benda2 yg agak creamy

Perut pon rasa creamy je...

setelah dibelanja oleh puan farhana iaitu mkn Mussels & ikan

mlm td dibelanja oleh sang suami iaitu mkn

Mushroom Bruschetta & ikan [lagi??]...

oh! lupa, lunch aritu mkn kat Penang Kopitiam

[sumer org pon nk wat kopitiam] kat OUG sana..

order plak Buttered Oyster Mushroom

Ahad lp celeb bedday dgn Cik Nasfarra [wlaupon agak

belated, ya iyalah..itu je masa yg kitorg

free], kitorg mkn kat Thai Restaurant

antara yg kitorg order ialah Buttered Sotong & ikan [lagi???]

then minum ptg, singgah kat Georgetown White Coffee

[dlm Wangsa Walk]

aku mkn kueyteow goreng kerang [ bole thn..]

Oh yalah! selain mknn berCREAMY2... aku juga mkn

mknn berasaskan ikan???? pegh!

xsangka!

ekceli aku ni bukan peminat ikan/seafood tp byk ari plak

aku mkn ikan je! rasa2nya kat umah

pon aku msk ikan jugak????!!!!!




Thursday, October 28

tQ!


tQ tQ sbb banjer smlm yer..puan farhana!
sedap yg xleh lupa ialah mussels nya.. ikan tu, beser2 je kan..

juga seronok kuar dgn awk sbb mcm dh lama xkuar sesama kan..

btw, tQ tau! tQ sgtttt



p/s : mussels ni sedappp!

Monday, October 18

Sudut Gelak!


Pernah tak masa driving, kadang-kadang kita dengar kereta yan g berselisih atau kereta di belakang kita membunyikan hon?

Percaya atau tidak…
Tahukah anda bahawa setiap bunyi hon itu ada maksud tertentu disebaliknya.


Saya bongkarkan maksud disebalik bunyi-bunyi hon tersebut untuk anda sekarang. Please take note yer! hehe

1 x HON PENDEK – pemandu tu nak cakap “HAI”
2. 2 x HON PENDEK – pemandu tu nak cakap “TERIMA KASIH” atau “JUMPA LAGI”
3. 3 x HON PENDEK – pemandu tu suruh kenderaan depan tu cepat sikit (biasanya kat traffic light time dah hijau tak reti-reti nak jalan)
4. 1 x HON PANJANG – pemandu tu beri amaran kereta lain bahawa diorang memandu secara merbahaya dan hampir menyebabkan kemalangan
5. 2 x HON PANJANG – pemandu tu marah “HOI!!!… BODOH XDER OTAK KE”
6. 4 X atau lebih HON PENDEK – pemandu tu cakap ;
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:

“TIIILAM! TIIILAM!… TILAM LAMA, TUKAR BARU.. TIIILAAAM!… TIIILAAAAM!”
skali jual tilam daa..


p/s : thanks to cik nasfarra fwrd kan email ke aku..suka dgn emel ni!

UCAP SENDIRI





happy bedday to me! pada tarikh ini... thn 1980 yg lps itu jam 12:08am aku lahir ke dunia utk berbakti kepadanya... persoalan yg selalu bermain di fikiranku..

cukup sudah kah amalan ku?
cukup berbakti kah aku?

sudah tentulah jwpnnya belum cukup..

tapi selagi bernama manusia, aku akan berusaha!
walaupon pada pandangn kamu aku nmpknya seperti xberusaha..tetapi percayalah

aku sentiasa berusaha utk memperbaiki diriku sendri...

atas nama kemanusiaan~~~





p/s : sehingga keluaran cerita birthday ku ini disiarkan, kekasihku belum lagi mengucapkan apa2.... [s.e.d.i.h.]

Thursday, October 7

DURIAN & AKU



Aku x mkn durian
Tp lately dh bole terima byk tempoyak
Dulu skit2 je

Durian tu mcm aku
Ke aku yg mcm durian
Arghhh! x kesah lah

Tp tol ni!
Durian tu di luar nmpk ngeri
Tapi dlm.... lembut...( tol x??.. wlaupon aku xmkn durian)

Mcm aku
Kalu org skali tgk MUSti kata aku ni garang etc
Takut nk tegur
Tp aku x garang pon...cuma byk mulut je
Tp hati baiiiiik... (wlaupon org kata ; org baik x ckp diri dia baik)

Aku dan durian...
Mcm mna perangai
Mcm itu jugaklah perasaan
S.A.M.A.

Kalu di luar kelihatannya durian itu kuat!
Gugur pon x pecah berderai
Isi lembut & manis (org kata la..)

Mcm aku
Luaran
nya kelihatan aku kuat!
Tp...dalaman aku... lembut
Selalu lembut!
Lembut hati
Menangis pon x keluar air mata
Tp hati dh lama menangis

Durian & Aku...


Wednesday, September 29

Mengaroutt Skit Boleyy???

Sejak2 lps raya ni, mkn terlalu byk mbuatkan aku hampir tiap2 mlm ke tandas utk muntah.. (grossssss...) tp itu kebenarannya! hadoi.. cmner nk buat nih! sakitlah ulu hati ni!

mm... agaknya kena start DIET kot nih dahhhhhhhhhhhh..

TIDOOOOOOOOXXXXXXXX!!!!!!!!!!!!

Stop Kejap!!!!

Seperti beser aku g keje ikut MEX Highway. Arini lambat lg! damn!!! tp sejak2 lps raya mmg aku selalu je dtg agak lewat ke tmpt keje.... hihikk... tp xper..xder hal...

tp aku mmg agak bengang pg td! jammed! dlm putrajaya plak tuh! hadddoiiiiiiiiii! plak tu kat presint 9 plak lg tuh..bukan kat jln besaW ke apa ke.. apa da..

tp alang2 dh lewat, aku pon bwk keter ala2 jugak lah kan..

tetiber tingin plak tgk langit..beser kalu bwk kete g keje tgk jln je..nk cepat smpai lah katakan...

ternmpk plak dgn kejadian alam yg begitu buat aku menSLOWkan keter & memberi SIGNAL ke
kiri.... snap some pix...


di dlm bulatan tu adalah merupakan pelangi sejemput... xder gelungan pon! sejemmputt!





bila makin dekat... lama kelamaan, pelangi tu jadi pecah.. oh! kelihatan pantulan pelangi itu mbentuk segi tiga!.. xpasan la plak ms tgk LIVE td.. mm..





kalaulah kamera aku mpunyai megapixel yg besaWW aka kamera mahal la... dh tentu nmpk pelangi tu jadi mcm penghadang. menjadi penghalang antara matahari & cahaya... dia dok lah kat tgh2 tu..


oh! mmg lah kamera xbape canggih, ok!!!







Penyatuan Jiwa~~

26 September 2010

SELAMAT PENGANTIN BARU
semoga berbahagia selalu









p/s : sukalah dgn ukiran kat buah2an ni...chantek! dh lama xtgk benda2 gini...










Tuesday, September 28

Filem Muzikal Melayu Yg Hebat!!!! BEST!!!!!!!


Menonton filem melayu lagi!!!!

BEST jugak layan citer nih! LAWAK... penuh fantasi gituh! aku tgk citer ni midnite tuh tp mata xngantok.. !!! syabassssss!!!

kpd famili2 kat luar sana bawaklah anak2 anda tgk citer ni sbb lagenda2 & dongeng melayu kita... boleh kita tonton dlm citer ni...

xkan cuma tau lagenda omputeh je kan... mcm cinderella, peterpan, 3 musketeers etc...





wehhhh!!! tgk la citer ni weh!




p/s : dlm film ni aku suka sgt dgn watak Vanida Imran. sgt sesuai watak mahsuri dgn dia yg ala2 gadis melayu terakhir....~~~






aku yg mula menyukai Vanida Imran~~

Friday, September 24

Posto! Posto!

tgh dok2 menggodam pc...
melayari tenet...
tetiber tingat ke kata2 sepupu2ku...
rinduuu nk jadi macam kecik2 dulu..
bukan kecik sgt la..
sbb kalu time kecik tu xbape nk nakal..
time2 remaja dulu...
kami mmg suke berlawak...

kata-katanya berbunyi...

"hah! jgn tahan ketawa...saper tahan ketawa, nnt berak keras..." (BOLE??)

smpai skrg pon... ayat itu masih digunakan lg...
dan diperturunkan ke generasi2 seterus2nya...

kepada generasi seterusnya...
gunakan ayat itu sebaik2nya ok!!

selalu GAMINIAN~~

Nasihat Baik Punya

ilustrasi ini xder kena mengena pon dgn lagu... cuma letak je..




Lirik Nasihat... Lagu pon ok... enjoy

Kalau Berpacaran BY Sohaimi Mior Hassan ft Ana Raffali, Altimet


SMH : Kalau berpacaran
Memang banyak pantang larang
Menjaga susila
Ibu bapa adik abang

Apabila berdua
Carilah tempat yang terang
Agar tidak pula
Mencuba aksi terlarang

Korus
Boleh pandang-pandang
Jangan pegang-pegang
Duduk renggang-renggang
Bertambah sayang

Biar malu-malu
Biar segan-segan
Kerna malu itu
Perisai orang beriman

AR : Kalau berpacaran
Jangan tunggu lama-lama
Kalau dah berkenan
Jumpalah ayah dan mama

Hantarkan rombongan
Meminang dengan segera
Kalau terlambat kasihmu disambar buaya

Ulang korus


Altimet : Yeah
Kita sambung cerita
Kalau kamu berdua
Aku yang ketiga

Aku penambah perasa
Akulah pendarab nafsu serakah
Hai teruna bikin perangai selamba
Hati si dara kata tak apa

Berani buat terima padah
Kalau tak sedia

Ucap syahadah




SLOW SLOW DERRR


Sori...setakat hari ini aku tiada cerita tentang RAYA.. bukan xder cerita, tp kalu ala2 sama je mcm tahun2 lepas...jadi watpe nk citer kan.. kecuali ada kelainan skit.. thn ni raya aku masih sama mcm yg lepas2...
so, apa entry aku kali ni?

lagu... lagu ni aku mcm tgh gemarlah pulak kan...



Pelan-Pelan Saja BY Kotak


ku tahu kamu pasti rasa
apa yang ku rasa
ku tahu cepat atau lambat
kamu kan mengerti

hati bila dipaksakan
pasti takkan baik
pantasnya kamu mencintai
yang juga cintai dirimu
cuma kamu

lepaskanlah ikatanmu dengan aku
biar kamu senang
bila berat melupakan aku
pelan-pelan saja

tak ada niat menyakiti
inilah hatiku
pantasnya kamu mencintai
yang juga cintai dirimu
cuma kamu


pelan-pelan saja


pelan-pelan saja
(lepaskan aku, lepaskan aku, lepaskan aku)
pelan-pelan saja

tajuk dlm bahasa indonesia ni agak pelik...tp mcm comel jugak bila difikir2kan... lagu hebat!


Monday, August 23

Lagu Pilihan Ramadhan 1431H

PadaMu Ku Bersujud BY Afgan


Ku menatap dalam kelam.
Tiada yang bisa kulihat.
Selain hanya namaMu, Ya Allah.

Esok ataukah nanti.
Ampuni semua salahku.
Lindungi aku dari.
Segala fitnah.

Kau tempatku meminta.
Kau beriku bahagia.
Jadikan aku selamanya.
HambaMu yang selalu bertaubat.

Ampuniku Ya Allah.
Yang sering melupakanMu.
Saat Kau limpahkan karuniaMu.
Dalam sunyi aku bersujud.

Esok ataukah nanti.
Ampuni semua salahku.
Lindungi aku dari.
Segala fitnah.

Kau tempatku meminta.
Kau beriku bahagia.
Jadikan aku selamanya.
HambaMu yang selalu bertaubat.

Ampuniku Ya Allah.
Yang sering melupakanMu.
Saat Kau limpahkan karuniaMu.
Dalam sunyi aku bersujud.

Kau tempatku meminta.
Kau beriku bahagia.
Jadikan aku selamanya.
HambaMu yang selalu bertaubat.

Ampuniku Ya Allah.
Yang sering melupakanMu.
Saat Kau limpahkan karuniaMu.
Dalam sunyi aku bersujud.
PadaMu.

Ooo….


p/s : lagu ni dimuatkan dlm citer JANJI KEKASIH slot ZEHRA @ TV3 setiap Jumaat Jam 9 mlm. Besh plak bila dgr lagu ni...

Thursday, August 12

~ iman RAMADHAN ~

AL-ASMAUL HUSNA

Nas-aluka
Nas - Aluka Yaa Man Huwallahulladzii Laa Ilaaha Illaahu
Awarrohmaanur Rohimul
Almalikul Qudduusus Salaamul Mu’minul Muhaiminul ‘Aziizul Jabbaar –
Almutakabbirul Khooliqulbaariul Mushowirul Ghoffar
Walqohharul Wahaabur Rozzaaqul Fattaahul ‘Aliim –
Alqoobidhul Baasithul Khoofidhur Alroofi’ul Mu’izzul Mudhillus Samii’ul Bashiirul Hakamul’adl –
Allathiiful Khobiir –
Alhaliimul ‘Adhim –
Alghofurus Syakuur –
Al’aliyul Kabiirul Hafiidhul Muqiit –
Alhasiibul Jaliil Al Kariimur Roqiibul Mujiibul Waa Si’ul Hakiimul Waduudul Majiidul Baa’itsus Syahid –
Alhaqqulwakiil –
Alqowiyul Matiin –
Alwaliyul Hamiid –
Almuhshil Mubdiul Mu’iid –
Almuhyil Mumiitul Hayyul Qoyyum –
Alwaajidul Maajidul Waahidus Shomadul Qoodirul Muqtadirul Muqoddimul Muakh Khirul Awwalul Akhiir –
Addhoohirul Baatinul Waalil Muta’al Bar Ruttawwaaabul Muntaqimul ‘Afuwwur Roufum Maalikul Mulki Dzul Jalaali Qal Ikroom –
Almuqsitul Al Jaami’ul Ghoniyul Mughnil Maani’ud Dhoor Runnaafi’un Nuurul Haadii Badii’ul Baaqii –
Alwaaritsur rosyiidus Shobuurulladzi ladza kamits lihi Syaiun Wawas Samii’ul Bashiir –
Alloohumma Solli Afdhollas Sholati’alaa As’adi MAkhluuqoo Tika Sayyidinaa Muhammadiwa’alaa alihii

Washohbihii wasallim ‘Adada Ma’luu Maatika Wamidaa Dzakalimaa Tika Kullamaa
Dzakaro Kad Dzaakiruuna Waghofala ‘An Dzikrihil Ghoofiluun.



Friday, August 6

Menjelang Ramadhan

ASSALAMUALAIKUM


Do'a malaikat Jibril menjelang Ramadhan " "Ya Allah tolong abaikan
puasa ummat Muhammad, apabila sebelum memasuki bulan Ramadhan dia tidak
melakukan hal-hal yang berikut:

* Tidak memohon maaf terlebih dahulu kepada kedua orang tuanya (jika masih ada);
* Tidak berma'afan terlebih dahulu antara suami isteri;
* Tidak bermaafan terlebih dahulu dengan orang-orang sekitarnya.

Maka Rasulullah pun mengatakan Amiin sebanyak 3 kali. Dapatkah kita
bayangkan, yang berdo'a adalah Malaikat dan yang meng-amiinkan adalah
Rasullullah dan para sahabat, dan dilakukan pada hari Jumaat.

Oleh itu saya terlebih dahulu MEMOHON AMPUN DAN MAAF jika saya ada berbuat
kesalahan, baik yang tidak di sengaja maupun yang di sengaja, semoga
kita dapat menjalani ibadah puasa dengan khusyuk, diberkati dan dirahmati
Allah S.W.T, Insyaallah.

Selamat Menyambut

Ramadhan Al Mubarak
.


Semoga Ramadhan membawa keberkatan kepada semua dan mengukuhkan ukhwah yang terbina

Sekali lagi saya menyusun sepuluh jari memohon maaf atas keterlanjuran kata dan perbuatan, yang menyinggung perasaan saudara saudari dan atas segala kesilapan yang telah berlaku disepanjang perkenalan kita selama ini.


kredit utk : cik nasfarra. sbb bg email yg menenangkan menjelang ramadhan ni~

Tuesday, August 3

Anger Management

Kalau betul kamu KAWAN saya, kamu takkan buat saya begini~
kamu akan cuba faham saya~
kamu takkan aniaya saya~
saya masih cuba untuk bersabar demi kamu~
kerana kamu masih KAWAN saya~
saya masih anggap kamu KAWAN saya~
sentiasa~
tolonglah jangan sampai saya tidak menganggap kamu KAWAN saya lagi~
kerana bila terjadinya perkara itu membuatkan saya hilang seorang KAWAN~
saya sebetulnya tidak suka ianya terjadi~
kerana hanaya akan membuatkan saya kecewa dengan diri saya sendiri~
tapi kenapakah saya mesti kecewa sedangkan kamu yang membuat dosa??~

kerana saya adalah KAWAN kamu yang kamu tidak anggap dan perlaku seperti seorang KAWAN~


Tuesday, July 27

Kuning~~~

2 hari KUNING xbalik. puas kami cari...merata! ingatkan KUNING merayau jln2 dgn kawan2... akhirnya tnmpk kuning tido kat bwh kete pakcik Tampin. KJ panggil2 KUNING tp KUNING x menyaut..ekor KUNING pon xgerak2...beser kalu KUNING tido, ekor mesti gerak2. KJ soh Abg Hasif g amik KUNING. Abg Hasif kata ...

" dh kerasss.... "

KUNING dh xder lg..... tp kenapa? cmner bule mati? KJ terus jerit panggil Abg Mus..

Abg Mus lah yg angkat KUNING~ KJ dh mula sedih..(smpai skrg pon ada rs sedih bila teringatkn KUNING) ptg tu jugak b4 nk maghrib, Abg Mus tanam KUNING. bulu KUNING masih elok lg tau! KJ tgk KUNING mcm tido je..bukan mati pon.

KUNING, kejap je dok dgn kami. xsempat nk dewasa pon. masa KUNING mula2 dtg umah..KUNING ni comot2 je..hihik..

aritu KUNING sakit mata & selsema..kami bwk ke klinik. nurse inject KUNING... bg ubat bgai..

mata KUNING dh elok, selsema pon dh kurang... tp KUNING masih ada demam skit lg. kenapa agaknya dia mati??

patut la semenjak2 ni KUNING monyokkk je..


xper la..KUNING nnt kalu terjumpa MASHI & FLOORDANCE di sana..., KUNING beritahulah kami di cni sihat2 belaka yeah!!













KUNING



(tetiber sedih & rindu bila tingatkan kamu semua...)


BEST GILLER!!



my! my! my! citer ni mmg BEST!! versi 2010 ni mmg sgt2 best! ingatkan tahap beser2 tp.... tidak! citer ni mmg BEST!!!

kawan2, inilah

SORCERER'S APPRENTICE 2010!

g lah tgk yer...




Friday, July 9

Nak bgtau je

Lama xder citer dr aku. bukan merajok bukan xlayan blog. bukan asek fb (wlaupon..) tp al kesah kabel henset ntah dh ke mna. jadi, kalu citer2 xder pics rs mcm xbesh la kan.. apa2 pon, aku akan korek celah2 mna segala dlm umah aku yg dh mcm bersepah ni...mna tau tjompa ke kan..

da~~

Wednesday, June 30

Bungkus

Team Hero2ku BUNGKUSSSSSS!!!!

tp ttp cayang mereka.. wlaupon xmasuk semi final, tp persembahan mereka amat mbanggakn ok!
Thanks sbb berjaya selamatkan lebih byk gol utk Spain pg td.
Thanks sbb mbangkitkn semangt aku utk terus tgk bola.
Kerana mereka aku senyap2 call Astro utk melanggan channel sport... (huhu..yg mna b4 ni hubby mmg xnk channel tu sbb bila org dtg umah sumerr nk tgk bola je)

recap result perlawanan WC 2010 - the portugese team

Portugal vs Ivory Coast - 0 -0
Portugal vs Republic People Of Korea 7-0
Portugal vs Brasil - 0-0
Portugal vs SPAIN - 0-1

well...kalu dilihat.. rekod hero2 ini, xla byk gol yg dilepaskan... kira berjaya gak la kan....


Wednesday, June 16

Pengumuman Oleh Saya!

Saya cuti esok!!!
yay! yay!

Suria nk bertunang... jadi kena balik jengka lebih awal utk persiapan~
btw, esok juga merupakan wedding anniversary saya yg ke 4 thn nya!
yay! yay!
Suka......

p/s -----> cuma ada 1 hasrat besaWW yg lom tercapai~~

Monday, June 14

Eenie Meenie BY Sean Kingston ft Justin Bieber



[Sean Kingston]
Eenie meenie miney mo
Catch a bad chick by her toe
If she holla (if, if, if she holla) let her go

She’s indecisive
She can't decide
She keeps on lookin
From left to right

Girl, cmon get closer
Look in my eyes
Searchin' is so wrong
Im Mr. Right

You seem like the type
To love em and leave em
And disappear right after this song
So give me the night
To show you, hold you
Don't leave me out here dancin' alone

You can't make up your mind, mind, mind, mind, mind
Please don't waste my time, time, time, time, time
Im not tryin to rewind, wind, wind, wind, wind
I wish our hearts could come together as one

Cause shorty is a eenie meenie miney mo lova
Shorty is a eenie meenie miney mo lova
Shorty is a eenie meenie miney mo lova
Shorty is a eenie meenie miney mo lova

[Justin Bieber]
Let me show you what your missin
Paradise
With me you’re winning girl
You don’t have to roll the dice
Tell me what you’re really here for
Them other guys?
I can see right through ya

You seem like the type
To love em and leave em
And disappear right after the song
So give me the night
To show you, hold you
Don't leave me out here dancin alone

You can't make up your mind, mind, mind, mind, mind
Please don't waste my time, time, time, time, time
Im not tryin to rewind, wind, wind, wind, wind
I wish our hearts could come together as one

Cause shorty is a eenie meenie miney mo lova
Shorty is a eenie meenie miney mo lova
Shorty is a eenie meenie miney mo lova
Shorty is a eenie meenie miney mo lova

[Sean Kingston]
Eenie meenie miney moe
Catch a bad chick by her toe
If she holla (if, if, if she holla) let her go
Eenie meenie miney moe
Catch a bad chick by her toe
If she holla (if, if, if she holla) let her go

Shorty is a eenie meenie miney mo lova
Shorty is a eenie meenie miney mo lova
Shorty is a eenie meenie miney mo lova
Shorty is a eenie meenie miney mo lova

You can't make up your mind, mind, mind, mind, mind
Please dont waste my time, time, time, time, time
Im not tryin to rewind, wind, wind, wind, wind
I wish our hearts could come together as one

(repeat)


* JB is sooo cuteyy lah! suka muka comey & cool dia tuh! -budak lg ok!!!



+ CARI CERITA SAYA + ~❤✿¸.•*¨`*•..¸✿❤

ACCIDENT (2) AT HOME (3) BIRTHDAY (3) EDIT BLOG (7) GAMIN HILL (10) HANTARAN (2) HOLIDAY (5) IKATAN (13) IN LAW STORY (4) INFO SHARING (6) JAHAT (2) KISAH FAMILI (19) KISAH KAMI (18) KUCING (1) KURSUS (3) LYRICS (21) MENU (18) NATURE (2) NEW YEAR (3) PATRIOTIK (5) PETS (3) RAMADHAN (7) RAWATAN (2) RAYA (11) SAHABAT (12) SALOON (2) SHOPIN (10) TAKZIAH (1) TV (2) WAYANG (14) WORK PLACE (5)